Gode råd mod stress

1.   Opbyg dine ressourcer. Gør hver dag noget der er godt for dig. Noget som gør dig glad, giver dig energi og lader dig op. Det vil give dig større robusthed og forebygger tilbagefald.
2.  Prioriter, så mængden af opgaver bliver overkommelig og realistisk. Vi kan sjældent nå alt det, vi gerne vil, så det handler om at blive skarp på, hvad der er vigtigst. Skriv opgaverne ned, så du ikke skal bruge kræfter på at huske det i hovedet.
3.  Tænk positivt. Sæt fokus på det du når, fremfor det du ikke når. På det gode, fremfor det dårlige. Lav en bog, hvor du hver aften skriver mindst 3 gode ting ned, der er sket i løbet af dagen. Det træner din hjerne i at opdage alle de gode ting, store som små, der sker hele tiden.
4.  Mærk dine stresssignaler. Lær dine personlige stresstegn at kende, så du kan få stoppet op og passe bedre på dig selv. Det er en afgørende del af at forebygge fremtidig stress.
5.  Vær fysisk aktiv. Fysisk aktivitet fjerner stresshormoner fra kroppen, og forebygger og afhjælper stress. Især er det godt med lange gåture i naturen, hvor du får lys, luft og moderat motion.
6.  Slap af mentalt. Din hjerne kører på højtryk, når du er stresset. Skriv dine tanker ned på papir og tøm hovedet. Tankemylderet drejer sig ofte om om fortid eller fremtid, så øv dig i at være mere tilstede og nærværende i NU´et.
7.  Hold pauser. Hold pauser på 5-10 min. flere gange i løbet af dagen. Hold fri fra arbejdet når du har fri og hold en ugentlig fridag, hvor du slapper af, og gør noget der er godt for dig.
8.  Få tilstrækkelig søvn. Når man er stresset, er man ofte udmattet og har brug for ekstra hvile.
9.  Skab balance i dit liv. Blot et enkelt dårligt område i dit liv kan påvirke hele dit liv negativt.
10.  Bed om hjælp. Når man er stressramt, er man ekstra sårbar og har brug for mere hjælp og omsorg end normalt. Pas på dig selv. Bed familie, venner og arbejdet om hjælp, og få professionel hjælp til at få brudt dit stressmønster.