Naturterapi og skovbadning

Er du en af dem der mærker, hvor meget godt det gør at være ude i naturen, så kan det være naturterapi og `skovbadning´ er det rigtige for dig.

Naturterapi
I naturterapien arbejder vi ude i naturen under sessionen. Vi arbejder med de problemstillinger der fylder hos dig lige nu, akkurat som ved almindeilg coaching og terapi, men bruger samtidig naturens elementer og symboler som inspiration og styrke. Ofte bliver man overrakset over hvordan naturen ´samarbejder` og hjælper med til, at man ser tingene i et nyt lys.
Desuden har naturen ofte en helende og beroligende virkning på os. Vi opdager, hvordan vi blot er en lille del af et større hele, hvilket kan være med til at skabe mening og perspektiv.

Indiviuelle naturterapisessioner varer fra 1 1/2 til 3 timer. Hvor lang en session du ønsker og har behov for, aftaler vi på forhånd.

Skovbadning
´Skovbadning`stammer oprindeligt fra Japan. Det foregår ved, at man går ned i tempo og via sanserne fordyber sig i naturen. `Man bader sig i skovens atmosfære`.
Forskningen viser at skovbadning har rigtig mange positive effekter på helbredet, bl.a. mindre stress, bedre søvn, nedsat blodtryk, styrket immunforsvar, bedre koncentrationsevne og hukommelse, samt lettelse af depression og angst.
Det sænker niveauerne af kortisol og adrenalin (undertrykker det sympatiske ´kæmp og flygt` nervesystem), mens det parasympatiske hvile- og genopbygnings-nervesystem styrkes.
Og så er det dejligt! Mange beskriver, at de (gen)finder følelsen af at være en del af naturen.
Indiviuelle naturbadnings-sessioner varer fra 1 1/2 til 3 timer. Hvor lang en session du ønsker og har behov for, aftaler vi på forhånd.

Gruppesessioner med skovbadning og små natureterapeautiske øvelser
Har du lyst til at prøve en `synken-ind-i-naturen-dag` med en gruppe, arrangerer jeg jævnligt små grupper i Grib skov omkring Nødebo.
En hel dag med stilhed, naturbadning, små naturterapeautiske øvelser og delinger undervejs.
Tidligere deltagere beskriver det som "en super dejlig dag.. ..berigende, ægte, meningsfuld og nærværende..`

For nærmere information om priser og arrangementer kontakt mig pr mail eller tlf. eller følg mig på facebook (under Tine Richter-Friis).